دوستی |
قالَ الإمام الجواد - علیه السلام - : مَنْ زارَ قَبْرَ أخیهِ الْمُؤْمِنِ فَجَلَسَ عِنْدَ قَبْرِهِ وَاسْتَقْبَلَ الْقِبْلَهَ وَ وَضَعَ یَدَهُ عَلَی الْقَبْرِ وَقَرَءَ: «إنّاأنْزَلْناهُ فی لَیْلَهِ الْقَدْرِ» سَبْعَ مَرّات، أمِنَ مِنَ الْفَزَعَ الاْکْبَرِ. «اختیار معرفه الرّجال، ص 564، ح 1066» امام جواد - علیه السلام - فرمود: هرکس بر بالین قبر مؤمنی حضور یابد و رو به قبله بنشیند و دست خود را روی قبر بگذارد و هفت مرتبه سوره مبارکه : «إنّا أنزلناه» را بخواند از شداید و سختیهای صحرای محشر در أمان قرار می گیرد. شهادت امام تقی الجوادعلیه السلام بر همه شیعیان و رهروان ولایت تسلیت باد [ سه شنبه 91/7/25 ] [ 7:40 صبح ] [ mohsen ]
[ نظر ]
س?ال : در آیه 34 سوره لقمان خداوند علومی را مختص به خود می داند که احدی به جز او از آن اگاهی ندارد، مثل زمان نزول باران، یا تشخیص جنسی جنین و ... در صورتی که ما شاهدیم علم بشر پیشرفت کرده و انسان هم علم به این ها را یافته پاسخ چیست؟
آیه شریفه 34 سوره لقمان، علم و آگاهى در مورد پنج چیز را مختص خدا مى داند. به این آیه شریفه توجّه کنید: «(إِنَّ اللهَ عِنْدَهُ عِلْمُ السَّاعَةِ وَ یُنَزِّلُ الْغَیْثَ و َیَعْلَمُ مَا فِى الاَْرْحَامِ وَ مَا تَدْرِى نَفْسٌ مَّاذَا تَکْسِبُ غَداً وَمَا تَدْرِى نَفْسٌ بِأَىِّ أَرْض تَمُوتُ إِنَّ اللهَ عَلِیمٌ خَبِیرٌ)؛ آگاهى از (زمان قیام) قیامت مخصوص خداست، و او باران را نازل مى کند، (و از نزول دقیق آن آگاه است) و آنچه را که در رحمها(ى مادران) است مى داند، و هیچ کس نمى داند فردا چه به دست مى آورد، و هیچ کس نمى داند در چه سرزمینى مى میرد؟ خداوند (نسبت به همه این امور) دانا و آگاه است». همان گونه که در آیه فوق آمده، علم به پنج چیز انحصاراً در اختیار خداست: 1ـ اطّلاع از زمان آغاز قیامت 2ـ علم به نزول باران 3ـ آگاهى از جنین درون شکم مادران 4ـ علم به آن چه انسان در آینده انجام مى دهد 5ـ دانش زمان مرگ. س?ال: چطور آگاهى از این امور منحصراً در اختیار خداست در حالى که سازمان هواشناسى از زمان نزول باران در مناطق مختلف خبر مى دهد، و متخصّصان سونوگرافى با استفاده از دستگاه هاى مدرن، پسر یا دختر بودن جنین را تشخیص مى دهند، و حتّى بعضى از اولیاى خدا از زمان مرگشان مطّلع هستند، مثل این که امام حسین(علیه السلام) مطابق روایاتى که از حضرت رسول(صلى الله علیه وآله) به وى رسیده بود، مى دانست که در سرزمین کربلا به شهادت خواهد رسید. این مطلب با آیه فوق چگونه جمع مى شود؟ پس خداى سبحان از آنچه در رحمهاست پسر یا دختر، زشت یا زیبا، سخاوتمند یا بخیل، سعادتمند یا شقى، و آن کسى که هیزم آتش است، و یا در بهشت همسایه و دوست پیامبران است، از همه اینها آگاه است. این است آن علم غیبى که غیر از خدا کسى نمى داند
در پاسخ این س?ال مى گوییم: علم و آگاهى بر دو قسم است: 1ـ علم اجمالى 2ـ علم تفصیلى. ممکن است انسانها نسبت به برخى از امور پنجگانه اجمالاً اطّلاعاتى داشته باشند، ولى دانش تفصیلى آن فقط در اختیار خداوند است. انسانها پیش بینى مى کنند که در فلان نقطه باران مى بارد، و در فلان مکان باران نمى بارد، ولى آیا از مقدار بارش باران، تعداد قطرات باران در مناطق مختلف، و دیگر جزئیّات مربوط به آن هم مطّلعند؟ علاوه بر این که در بسیارى از موارد پیش بینى هاى سازمان هواشناسى درست از کار در نمى آید. انسانها ممکن است پیش بینى کنند که فلان جنین پسر است یا دختر، ولى آیا مى توانند تشخیص دهند که زشت است یا زیبا؟ حسود است یا نه؟ ورزشکار خواهد شد یا نه؟ هوش و ذکاوت بالایى دارد یا نه؟ در زندگى خود موفّق خواهد بود یا نه؟ بى شک این جزئیّات که آن را علم تفصیلى مى نامیم در اختیار خداست. ممکن است انسانى بگوید فردا طبق معمول جهت کاسبى به مغازه خواهم رفت. ولى آیا مى داند چند نفر به مغازه اش خواهند آمد؟ چند نفر آنها خرید مى کنند؟ چه تعداد راضى باز مى گردند؟ چقدر درآمد خواهد داشت و چه حوادث دیگرى رخ خواهد داد؟ بى شک فقط خداوند از این جزئیّات آگاه است. در مورد زمان مرگ هم همین طور است، اگر افراد کمى از زمان مرگشان مطّلع شوند، نسبت به جزئیّات آن بى اطّلاع خواهند بود. امام حسین(علیه السلام) مى دانست که در سرزمین کربلا شهید خواهد شد. امّا آیا دقیقاً مى دانست محلّ شهادتش کدام نقطه است؟ دقیقاً در چه زمانى به شهادت مى رسد؟ علم و آگاهى بر دو قسم است: 1ـ علم اجمالى 2ـ علم تفصیلى. ممکن است انسانها نسبت به برخى از امور پنجگانه اجمالاً اطّلاعاتى داشته باشند، ولى دانش تفصیلى آن فقط در اختیار خداوند است. انسانها پیش بینى مى کنند که در فلان نقطه باران مى بارد، و در فلان مکان باران نمى بارد، ولى آیا از مقدار بارش باران، تعداد قطرات باران در مناطق مختلف، و دیگر جزئیّات مربوط به آن هم مطّلعند؟ علاوه بر این که در بسیارى از موارد پیش بینى هاى سازمان هواشناسى درست از کار در نمى آید
شاهد بر آنچه گفته شد حدیثى از امیر م?منان على(علیه السلام) است که پس از ذکر آیه آخر سوره لقمان فرمودند: «فَیَعْلَمُ اللّهُ سُبْحَانَهُ مَا فِی الاَْرْحَامِ مِنْ ذَکَر أَوْ أُنْثَى ، وَ قَبِیح أَوْ جَمِیل، وَ سَخِیٍّ أَوْ بَخِیل، وَ شَقِیٍّ أَوْ سَعِید، وَ مَنْ یَکُونُ فِی النَّارِ حَطَباً، أَوْ فِی الْجِنَانِ لِلنَّبِیِّینَ مُرَافِقاً. فَهَذَا عِلْمُ الْغَیْبِ الَّذِی لاَ یَعْلَمُهُ أَحَدٌ إِلاَّ اللّهُ؛ پس خداى سبحان از آنچه در رحمهاست پسر یا دختر، زشت یا زیبا، سخاوتمند یا بخیل، سعادتمند یا شقى، و آن کسى که هیزم آتش است، و یا در بهشت همسایه و دوست پیامبران است، از همه اینها آگاه است. این است آن علم غیبى که غیر از خدا کسى نمى داند».(. نهج البلاغه، خطبه 128) نتیجه این که علم خداوند به امور پنج گانه اى که در آیه 34 سوره لقمان آمده، علم تفصیلى است، و علم دیگران، علم اجمالى است، بنابراین غیر از خداوند هیچ کس نسبت به آن پنج چیز علم تفصیلى ندارد. [ یکشنبه 91/7/23 ] [ 7:54 صبح ] [ mohsen ]
[ نظر ]
در قرآن کریم از خوردنی های فراوانی سخن به میان آورده است که در این مقاله به تعدادی از آنها می پردازیم.
عسل در قرآن و روایات یَخرَجُ مِن بُطونِها شَرابٌ مُختَلِفُ أَلوانُهُ فیهِ شِفاءُ للِناس" (سوره نحل / آیه 69) از درون زنبور عسل ، شربتی به رنگهای گوناگون بیرون می آید که برای مردم شفابخش است . هم چنین در آیه 15سوره محمد ( عسل مصفا ) از غذاهای بهشتی شمرده شده است .
خواص عسل :" در قدیم عسل از غذاهای خدایان می دانستند . زیرا عسل خاصیت فراوان دارد و به عقیده بعضی از دانشمندان شوروی ، خورنده آن به طول عمر نائل می گردد . در عسل خاصیت ضد عفونی کردن زخم ها و روی پوست بدن عکس العمل های مخصوصی است و چون عسل بسیار مقوی است و دارای گلوکز و فسفات است ، جوانان نباید زیاد آن را بخورند ولی پیران برای افزودن انرژی خود حتماً از عسل استفاده نمایند .
خرما را می شناسید؟ینُبِتُ لَکُم بِهِ الزَّرعَ وَ الزَّیتُونَ وَ النَّخیلَ وَ الأَعنَابَ وَ مِن کُلِّ الثَّمَراتِ إِنَّ فی ذَلِکَ لَأیَهً لِقَوٍم یَتَفَکّروُنَ، (نحل/11) و با آن برایتان کشتزار و زیتون و نخلها و تاکستانها و هر نوع میوه برویاند، در این عبرتی است برای مردمی که می اندیشند.
وَ زَیتُونَاً وَ نَخلاً .(عبس/29)
خواص خرما در نگاه ائمهپیامبر خدا (صلی الله علیه وآله): بر شما باد برنی (نوعی خرما )، چرا که خستگی را می برد ، در برابر سوز سرما گرمی می دهد در برابر گرسنگی سیر می کند و در آن هفتاد و دو باب شفا است . امام علی (علیه السلام): خرما بخورید ؛چرا که شفای دردها در آن است . " انار بخورید ، زیرا هیچ دانه ای از آن بر معده نمی افتد مگر این که دل را روشن می کند و شیطان را چهل روز از بدن بیرون می نماید"
پیامبر خدا(صلی الله علیه وآله): خرمای برنی شیطان را به دیوانگی می افکند ؛ پشت را قوی می سازد ؛ برتوان جنسی می افزاید ؛ انسان را از شیطان دور می سازد ؛ غذا را هضم می کند ؛ درد را می برد و دهان را خوشبو می سازد . پیامبر خدا (صلی الله علیه وآله) : خرما چه خوش سحری است .
خواص خرما برای خانمهای باردارپیامبر خدا (صلی الله علیه وآله): به زن در ماهی که فرزند به دنیا می آورد خرمای تازه بدهید ؛چرا که در این صورت کودک وی بردبار و پاک خواهد شد .
پیامبر خدا (صلی الله علیه وآله) : به زنان تازه زائوی خرمای تازه بدهید و اگر خرمای تازه نبود خرمایی دیگر .نزد خداوند ،هیچ درختی عزیزتر از آن درخت که مریم در زیر آن فرود آمد نیست . پیامبر خدا (صلی الله علیه وآله) :چون زن فرزند به دنیا آورد ،باید نخستین چیزی که می خورد خرمای تازه باشد و مریم(سلام الله علیها) هنگامی که عیسی (علیه السلام) را به دنیا آورد می داد . پیامبر خدا (صلی الله علیه وآله) : به زنان خود در دوره نزدیک زایمان خرما بدهید ؛زیرا هر کس که در دوره نزدیک زایمان غذایش خرما باشد ،فرزندش بردبار زاده خواهد شد . خوراک مریم ،هنگامی که عیسی رازاد همین بود در حالی که اگر خدا غذایی بهتراز خرما برای او سراغ داشت همان را به وی می خوراند . امام علی (علیه السلام) : زن باردار هیچ خوراکی نمی خورد و هیچ دارویی به کار نمی گیرد که برتر از خرمای تازه باشد.
ماهی در آیات و روایات« هوَ اَلّذی سَخَّرَ البَحرَ لِتأکُلُو مِنهُ لَحماً طَریاً» او همان کسی است که دریا را در تسخیر شما درآورد تا از گوشت تازه تناول کنید . جالب توجه که خداوند برای تغذیه انسان ها و حیوانات ، چنین می فرمایند : " فَأََنبَتنا فیها حَباً و عِنباً و قَصَباً و زَیتوُناً و نَخلاً و حَدائِقَ غُلباً وَ فاکِهِةً وَ اَباً مَتاعاَ لَکُم وَ لِأَنعامِکُم "(سوره عبس/ آیه 27-32) « در زمین دانه ها رویاندیم و انگور و سبزی های خوردنی و زیتون و نخل ( خرما) و باغ های پر درخت و میوه و علف ، تا شما و چهارپایانتان بهره ببرید.»
همه چیز درباره خواص انار در کتب و روایات « و الزیتون و الرّمان مُتَشابِهاً و غَیرَ مُتشابِه »(سوره انعام آیه (14) « زیتون و انار و میوه های متشابه یکدیگر و غیر متشابه هستند .»
انار در روایاتامام علی(علیه السلام) : " به کودکان خود انار بخورانید که به سرعت زبان را باز می نماید . " ( امالی طوسی ، ج1 ، ص 272 ) رسول خدا (صلی الله علیه وآله) : هیچ اناری نیست مگر این که در آن یک دانه از بهشت وجود دارد و من دوست دارم حتی یک دانه از آن را ترک نکنم .( طب الائمه ، ص 134 ) علی بن الحسین(علیه السلام) : " دو چیز است داخل شکم نمی شود مگر آن را فاسد می نماید ، دو چیز آن را اصلاح می کند که دو اصلاح کننده انار و آب سرد شده و دو فاسد کننده پنیر و کباب خشک است ." ( محاسن ، ج 2 ، ص 493 ) امام علی (علیه السلام): " انار را با پیه آن بخورید که معده را دباغی می کند . در هر دانه ای از انار ، موقعی که در معده مستقر گردید ، حیات قلب و روشنگر نفس و برنده وسواس ، نیز شیطان را چهل روز مریض و ضعیف می نماید . "( فصال ، ص 936 ) در روایت کافی چنین است : " هر کس انار بخورد درد از بدنش بیرون می کند . " امام رضا (علیه السلام) فرمود : « حَطَب الرّمان یَنفی الهوام » هیزم انار حشرات و حیوانات کوچک را دور می نماید .( مکارم الاخلاق ، ص 545 ) امام علی (علیه السلام): انار را با پیه آن بخورید که معده را دباغی می کند . در هر دانه ای از انار ، موقعی که در معده مستقر گردید ، حیات قلب و روشنگر نفس و برنده وسواس ، نیز شیطان را چهل روز مریض و ضعیف می نماید
امام صادق (علیه السلام) فرمود : « من الحل رُماناً فَهو آمن فی نَفسهِ إلی أن یَصبَح » هر کس انار بخورد ، پس جان او تا صبح در امان است. ( بحارالانوار ، ج 66 ، ص 164)
انار و روشنایی دلداوود ابن سلیمان از امام رضاu از پدرش از رسول خدا نقل می کند که : " انار بخورید ، زیرا هیچ دانه ای از آن بر معده نمی افتد مگر این که دل را روشن می کند و شیطان را چهل روز از بدن بیرون می نماید" . ( عیون اخبار ، ج 2 ، ص 43-35 ، صحیفه الرضا ، ص 34 ، مکارم الاخلاق ، ص 195 ) امام صادق (علیه السلام): " چهار چیز است که طبیعت را به حالت اعتدال درمی آورد ، انار سورانی ، خرمای پخته ، بنفسج و کاسنی "( همان) رسول خدا (صلی الله علیه وآله) : " هر کس انار بخورد ، قلبش را روشن می گرداند و وسوسه را از دلش برمی دارد تا چهل روز "( محاسن ، ج 2 ، ص 543 )
انار و سرعت رشدامام صادق(علیه السلام) : " أطعموا صبیانکم الرمّان ، فأنه أسرَع شبابهم" به کودکان خود انار دهید که بر جوانی آنان سرعت می دهد.(بحار، ج 64، ص 64/ المحاسن، ج 2، ص 546 )
[ یکشنبه 91/7/23 ] [ 7:5 صبح ] [ mohsen ]
[ نظر ]
|
|
[ فالب وبلاگ : وبلاگ اسکین ] [ Weblog Themes By : weblog skin ] |